IFS gecertificeerd

IFS gecertificeerd

12/02/2014
CBG draagt kwaliteit en voedselveiligheid hoog in het vaandel.
We willen dat iedere consument steeds onbezorgd kan genieten van onze heerlijke producten en merken.

Charlier-Brabo Group heeft geopteerd voor twee IFS certificaten, namelijk het certificaat voor IFS Broker en IFS Logistics.
IFS staat voor International Food Standard  en is vandaag de toonaangevende norm in de voedingsindustrie als het gaat om kwaliteit en voedselveiligheid en legt ons als bedrijf een welbepaald eisenpakket op inzake controle en procedures.

Met de nodige trots kunnen we bevestigen dat CBG de twee certificaten behaald heeft.


IFS Broker
Zoals de naam al zegt is deze norm bestemd voor de 'broker'. Dit zijn de handelsbedrijven, importeurs, zonder eigen logistiek en opslag.
Het doel van de IFS broker is aantoonbaar te maken van een geschikte leverancierskeuze en beheersing van risico’s in de ingekochte materialen.


IFS Logistics
IFS Logistics  is een standaard die als doel heeft om het gat tussen productie en retail te dichten en de kwaliteits- en veiligheidsprocessen binnen de hele toeleverketen (supply chain) transparant en meetbaar te maken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan transport, opslag, distributie, overslag en laden en lossen.
Het certificaat voor IFS Logistic toont aan dat een organisatie in staat is voedselveiligheidsrisico’s te beheersen en helpt bij het nakomen van  wettelijke verplichtingen en het beschermen van de consument.

Meer info over deze normen is onder andere terug te vinden op: http://www.ifs-certification.com.