2 Nieuwe logo’s op de Elvea verpakking

2 Nieuwe logo’s op de Elvea verpakking

12/04/2013
100% Pomodoro Italiano

Dit logo geeft u de garantie dat er enkel 100% Italiaanse tomaten gebruikt worden.

Het is de eeuwig stralende Italiaanse zon gecombineerd met de rijkdom van de Italiaanse aarde die er voor zorgt dat alle smaken maximaal tot hun recht komen.
Smakelijk en makkelijk, de tomaat is laag aan calorieën en rijk aan voedingsstoffen.


Lycopeen

(Rode) tomaten krijgen hun kleur door een helderrode kleurstof, lycopeen. Deze stof zit van nature ook in andere rode vruchten, zoals watermeloen, en het wordt wel in andere producten verwerkt om ze een rood kleurtje te geven. Toegevoegde lycopeen staat als E-nummer E160d op etiketten vermeld.
Tomaatjes danken niet alleen hun blozende uiterlijk aan lycopeen, maar ook aan een van hun gezonde eigenschappen. Lycopeen werkt namelijk als antioxidant in je lichaam. Antioxidanten voorkomen schade in je lichaamscellen die ontstaat door oxidatie en helpen zo op de lange termijn tegen kanker en hart- en vaatziekten.
Uit onderzoek is gebleken dat lycopeen ook beschermt tegen prostaatkanker. Ook zouden tomaten dankzij hun lycopeen de huid behoeden voor verbranding en veroudering als gevolg van zonlicht. Bewerkte tomaten, zoals in tomatensoep en -sap, bevatten het hoogste lycopeengehalte. Ketchup zit ook vol lycopeen, maar helaas zit daar ook veel suiker in.